FAQ

Zoek jij financiering voor jouw bedrijf of project? Dan zul je een gedegen aanvraag moeten doen bij een bank of een andere financier. Hoe beter de aanvraag, des te groter de kans van slagen. Er zal gekeken worden naar jou als ondernemer, je netwerk, de branche waarin je wil duiken én de haalbaarheid van je plan. Wij adviseren regelmatig bij het opstellen en herschrijven van dit soort aanvragen zodat de kans van slagen voor jou meteen het allergrootst is.

Subsidie of financiering regelen via de RVO kan soms best een ondoordringbaar woud zijn. Gelukkig zijn wij bekend met het aanbod en de spelregels en kunnen we je gemakkelijk helpen om de juiste aanvraag op de juiste plek te doen. De kans op succes is dan vele malen groter.

De Kleineondernemersregeling is een vrijstelling van btw. Als je aan specifieke voorwaarden voldoet en kiest voor de KOR, hoef je geen btw meer te berekenen aan jouw klanten. Je kunt echter ook geen btw meer terugvragen over jouw kosten. Wilt je weten of je in aanmerking komt voor deze regeling? Wij rekenen het heel graag voor je uit.

Zonnepanelen kunnen je een berg aan energie besparen, maar vragen ook om een investering. Vaak zijn hier echter subsidies voor. Ben jij op zoek naar de juiste route richting zonne-energie voor jouw bedrijf? Wij wijzen je graag de weg!

Wil je graag een zakelijke hypotheek afsluiten voor je bedrijfspand? Dat kan, maar daar zijn specifieke eisen aan verbonden. Wij kennen de voorwaarden op ons duimpje en kijken heel graag voor jou wat de mogelijkheden zijn.

In bepaalde gevallen zijn zakelijke kosten aftrekbaar indien je thuiswerkt. Bijvoorbeeld van werkkleding, vakliteratuur of telefoongesprekken. Heel graag helpen we je door het woud van regelgeving om de juiste aftrekposten voor jou in kaart te brengen.

Je bent een kersverse ondernemer en je wil je nieuwe bedrijf natuurlijk zo goed mogelijk runnen. Vergeet dan niet aan al je verzekeringen te denken. Neem bijvoorbeeld de zakelijke autoverzekering, de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of de rechtsbijstandverzekering. Wij adviseren je heel graag welke verzekering voor jou noodzaak is en welke jij achterwege kunt laten. Dit scheelt je tijd én geld.

Als je als ondernemer een huis koopt wordt er net even anders gekeken dan wanneer je in loondienst bent. Ook moet je vaak flink wat papierwerk aanleveren. Wij helpen je graag om het complete overzicht van documenten netjes volgens de regels aan te leveren zodat die prachtige nieuwe woning straks lekker voor jou is.

Soms zijn er financieel gunstige aanleidingen om over te stappen van een eenmanszaak naar een bv of juist andersom. Wij kunnen precies nagaan wat voor jou het meest voordelig uitpakt. Neem gerust contact op als je wil dat we dit voor je uitzoeken of hierover meedenken.

Ja, dat kunnen we zeker. Voor sommige klanten doen we dit geheel, voor andere gedeeltelijk. Uiteraard blijf je zelf altijd verantwoordelijk, maar jou ontzorgen doen we graag.

Dat doen wij zeker! Veel van onze klanten vragen om hulp bij hun aangiften, omdat dat nu eenmaal tijd kost en een flinke puzzel kan zijn. Onze medewerkers beschikken over de expertise om deze puzzel geheel voor jou te maken of, indien gewenst, een strakke eindcontrole te doen.

Jazeker, dat regelen wij voor een groot deel van onze klanten. Het scheelt hen kostbare tijd die ze graag in hun business steken. Doe vooral waar je goed in bent, dan doen wij de rest.

Dit doen wij zeker. Verzuim kost veel tijd en onze relaties besteden deze tijd veel liever aan de groei en het laten floreren van hun bedrijf.

Ja hoor, dat kan zeker! Maar wel onder specifieke voorwaarden die we je uiteraard graag vertellen. Bel ons gerust voor een verhelderend gesprek hierover.

Inderdaad kun je in aanmerking komen voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en voor milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Neem gerust contact op als je hier meer over wilt weten.

Een tussentijdse rapportage geeft jou de mogelijkheid om grip te houden op je toekomst. Meten is weten, nietwaar? Wij maken graag duidelijke tussentijdse rapportages voor jou in de vorm van heldere infographics en visuals. Zo kun je in één oogopslag zien waar je staat én waar je heen wil!

Een winkelbon of factuur snel even inscannen, scheelt een hele hoop tijd en administratie. Hiervoor zijn diverse apps in omloop, maar wij kunnen je precies vertellen welke voor jouw situatie het handigst is.

Als je gaat emigreren dan heeft dit gevolgen op diverse vlakken. Denk aan je zorgverzekering, je toeslagen en je aangiften. Ook verandert je “belastingplicht”, zoals dat heet. Bij Raijmad helpen we heel vaak mensen die Nederland verwisselen voor het buitenland. Klopt gerust aan als je wilt weten wat je vooral níet moet vergeten.

This site is registered on wpml.org as a development site.